cursussen

“Met haar ervaring op het gebied van balans en coördinatietraining en de ontwikkelingsfases van de hond is Sam een graag geziene spreker op seminars en congressen zowel in Nederland als internationaal.”

Online Puppygym programma (Engels)

Het puppygym programma online leert je alles over pups, hun ontwikkeling en welke oefeningen bijdragen aan de ontwikkeling van pups in de leeftijd van 8 weken tot 6 maanden. De online lessen bestaan uit pdf documenten, een webinar en videos. Deze elementen geven je informatie over wat pups nodig hebben, wat daar voor nodig is, hoe je daar met oefeningen aan kunt bijdragen. Daarnaast leer je welke materialen geschikt zijn om in te zetten in je lessen. Veiligheid speelt daar een rol in evenals het aanpassen aan leeftijd, grootte en lichaamstype. Je leert hoe je een leuke en veilige les opstelt waarbij je handvatten hebt om bij te sturen waar en wanneer dat nodig is voor bepaalde mensen en hun pups.

Lees hier meer over de cursus

Instructeurscursus Balans en Coördinatie 

(1200,- ex BTW, vroegboekkorting 1050,- ex BTW) 

Deze instructeurscursus is bedoeld om je de basiskennis te geven van deze vorm van training. Er is een mengeling van theorie en praktijk. De theorie bespreekt het doel van de training en de oefeningen. De materialen worden voor de verschillende onderdelen besproken waarbij veiligheid een grote rol speelt.


Het praktijk gedeelte bestaat uit het observeren van verschillende honden die de oefeningen gaan uitvoeren. Het is bedoeld om een goed beeld te krijgen van de beweging van verschillende typen honden en wat je daar mee kunt doen en observatie en discussie staan centraal.

De honden die de deelnemers zelf meenemen worden gedurende vier dagen ingezet voor de verschillende oefeningen. Voorwaarde is wel dat de honden minimaal 10 maanden oud zijn en maximaal 10 jaar oud. Honden met ernstige lichamelijke klachten kunnen niet meedoen met het praktijkgedeelte. Lees hier meer over de cursus.

Verdiepingsmiddagen 

(extra, 95,- ex BTW)

Om je kennis op peil te houden en uit te breiden worden er jaarlijks verdiepingsmiddagen georganiseerd. De onderwerpen van de middagen zijn: cavaletti, balansei, plankenparcours, puppy,

angst en balans, senior en balans, het bewegingsapparaat.


Ieder onderwerp wordt éénmaal per jaar aangeboden. De data worden aan het begin van het nieuwe jaar kenbaar gemaakt op deze website en in de facebookgroep van de opleiding.


De verdiepingsmiddagen kenmerken zich door het interactieve karakter. Jij als instructeur kunt

vragen stellen over het onderwerp van de middag, er is ruimte om met collega’s te sparren en we

gaan door het behandelen van de gestelde vragen de diepte in per onderwerp.

Sam Turner spreker

spreker

Je kunt mij inhuren als spreker.
Lees meer →

Sam Turner boeken

Boeken

​Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans, een serie boeken over opvoeding, opgroeien en training. 

Lees meer →

ontdek waar het mis gaat bij de 5 minuten regel

Sam Turner - H. Remmelinkweg 11A - 6996 DH Drempt

info @ samturner.nl

>