Puppycursus

Puppy Perfect Programma

Pups hebben ontzettend veel te leren. Niet alleen over de regels in hun nieuwe huis maar ook over de wereld buiten de voordeur, andere mensen, kinderen, katten, verkeer en ga zo maar door. Het is een hele klus om op te groeien in onze maatschappij.

Maar zo heb jij als begeleider ook heel wat te leren over je nieuwe pup. Hoe ontwikkelt een pup zich eigenlijk? Wat kun je verwachten op het gebied van gedrag zindelijkheid, luisteren, spelen? Gaat je pup je wereld veroveren zodra je hem de kans geeft?

Wanneer we kijken naar wat pups nodig hebben in deze eerste fase bij jullie als nieuwe begeleiders dan is het belangrijk dat jullie leren elkaar te begrijpen. Dat jij als begeleider leert wat de normale ontwikkeling van een pup is, hoe een pup eigenlijk leert en hoe je hem gaat leren wat voor jou belangrijk is. Je pup leert dat jij een geweldig mens bent, zijn mens. Dat jij als begeleider veiligheid en stabiliteit biedt en dat je ook nog eens allemaal leuke dingen geeft in ruil voor bepaalde gedragingen.

Om jou en je pup te begeleiden in deze ontwikkelingsfase heeft Paws4Fun een online puppycursus, het Puppy Perfect Programma.  Je krijgt persoonlijk les van Sam Turner die bekend is van de boekenserie 'Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans' en de Puppygym en Balans en Coördinatie voor honden in Nederland. 

De cursus is ingedeeld in modules en binnen de modules zijn er een aantal lessen om door te lopen. Sommigen zijn achtergrond informatie, anderen zijn huiswerk voor jou als begeleider en weer anderen zijn oefeningen om samen met je pup te doen. 

In deze cursus leer je over hoe een pup leert, wat socialisatie is en wat je kunt doen om je pup hierin te begeleiden. Je leert in deze cursus ook onder andere hoe jij je pup kunt leren:

  • hierkomen
  • samen met jou aan de lijn te lopen
  • bezoek netjes te begroeten
  • mensen en andere honden op straat te kunnen passeren
  • samen met jou spelletjes te spelen die je pup ook handige vaardigheden bijbrengen als zelfbeheersing en het begin van apporteren
  • dat verzorging best leuk is

Tegelijkertijd leer jij als begeleider hoe je pup leert en wat belangrijke vaardigheden zijn om je pup goed te kunnen begeleiden naar de Perfecte hond 'later als hij groot is'.

Naast de online lessen is er een wekelijkse live online les waarin je vragen kunt stellen aan Sam en waarin een specifiek thema aan de orde komt. En eenmaal per week kun je een filmpje van je training of dingen waar je tegenaan loopt ofwel per wetransfer toesturen of in de besloten Facebook cursusgroep plaatsen. Je krijgt feedback van Sam op je filmpje en tips om weer verder te kunnen.

Waar werk je aan in de puppycursus?  ‘Hier’ komen, samen wandelen, verzorging, samen spelen en zelfbeheersing zijn de rode draad in de cursus. Je leert welke beloningen echte beloningen zijn voor je pup en welke spelletjes en speeltjes het meest geweldig zijn. Ook leer je hoe je het beste je pup kunt uitlaten en wat de beste vorm van beweging is. Daarnaast krijg je tips en trucs voor de puppyperikelen als bijten, zindelijkheid, stelen van mobiele telefoons en schoenen en opspringen naar bezoek.

De live online themalessen worden op dinsdagavond 19.00 of vrijdagochtend 11.00 gegeven, jij kiest welk moment jij tijdens de cursus gaat gebruiken.


Bekijk de webshop voor ​opgeven voor het programma.
Meer informatie kun je ook opvragen via e-mail paws4fun1@gmail.com

puppycursus puppy training
puppycursus puppygym spel
puppycursus puppy training clickertraining
>